![]() |
حمله قلبی چیست؟حمله قلبی زمانی رخ میدهد که خون به اندازه کافی در اختیار عضله قلب قرار نمیگیرد. این عارضه با نام انفارکتوس میوکارد قلبی (Myocardial infarction) نیز معرفی میشود و به طور ناگهانی فرد را درگیر میکند. حمله قلبی یک وضعیت اورژانسی است و اگر اقدامات درمانی به موقع انجام نشود، زندگی بیمار تهدید خواهد شد. هر چقدر اختلال خونرسانی به قلب مدت زمان بیشتری را به خود اختصاص دهد به همان میزان بر آسیب قلبی افزوده خواهد شد. حمله قلبی چگونه است؟
چگونه سکته قلبی میکنیم؟ این سوالی است که بسیاری از ما به دنبال یافتن پاسخ آن هستیم. حمله قلبی معمولا زمانی رخ میدهد که انسدادی در شریانهای کرونری وجود داشته باشد. ممکن است بپرسید چرا و چگونه رگهای خونی مسدود میشوند؟ یکی از مهمترین دلایلی که باعث بروز این عارضه میشود، چربی خون یا همان کلسترول است. کلسترول به دو شکل hdl و ldl در آزمایش خون نشان داده میشود.
بالا بودن سطح ldl میتواند زمینه را برای بروز حمله قلبی فراهم کند. از ldl تحت عنوان چربی خون بد یا لیپوپروتئین با چگالی پایین یاد نیز میشود. در این حالت چربیهای اضافه در شریانهای خون رسوب میکنند و باعث ایجاد پلاک خواهند شد. پلاکها مانعی در مسیر جریان خون در رگها هستند و باعث سفت شدن شریانها میشوند. این امر مسیر داخلی رگهای خونی را محدود و تنگ میکند و خونرسانی به قلب مختل خواهد شد. در این حالت گفته میشود آترواسکلروزیس (Atherosclerosis) یا تصلب شرایین بروز کرده است.
گاهی اوقات نیز پلاکها میتوانند تجزیه شده و زمینه را برای ایجاد لخته خون فراهم کنند. لخته خون به سمت قلب و مغز حرکت کرده و منجر به بروز بیماریهای قلبی و مغزی میشود.
|